Aha! So this is the best of me!

AHA! So this is The Best Of Me! 😉

Fascinerend vind ik het. Hoe mensen komen en gaan in je leven. En hoe sommige mensen een diepe indruk op je achterlaten. Een stempel drukken op je hart, een afdruk op je ziel.
De twee lieve, mooie collega’s met wie ik gisteren een dagje op pad was (Lees; lekker chillen, ouwehoeren, lachen, lunchen en foto’s van elkaar maken) zijn daar ook weer zo’n mooi voorbeeld van. Inspiratiebronnen van heb ik jou daar! En gewoon hele fijne, mooie mensen. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze mooie mensen op mijn pad zijn gekomen!
Gisteren voelde als een dagje vakantie. Even lekker ontspannen en opladen. Heerlijk praten over onze passie en over het leven. Genieten van lekker eten en drinken. De duinen in om te genieten van de natuur en foto’s van elkaar te maken. In een deuk liggen om elkaar en om onszelf!
Ik kom er gewoon echt een beetje van bij!
Lieve Yvonne, lieve Anneke,
Dankjewel dat jullie mijn dag zo mooi kleurden gisteren!
En hoe mooi laat ik jullie (uiteraard) graag met foto’s zien!

Komt-ie-dan-he!
AHA! So, THIS is THE BEST OF ME!

😉

AHA Fotografie
The Best Of Me Fotografie


Met de billen bloot!

Met de billen bloot!

Dat is wat ik ga doen. Ik heb besloten mezelf wat meer bloot te geven. Aan jullie als lezers, aan mijn klanten en aan jullie die misschien nog mijn klanten gaan worden. En dat ga ik doen middels deze weg. Een blog! Jawel! 😉 “Schrijfsels” noem ik ze zelf!

Fotografie is zo veel meer dan een camera voor je snufferd houden en op een knopje drukken. Het gaat ook veel verder dan alle technische kennis die je moet hebben en zelfs ook nog veel verder dan kennis van en kijk op kunst, kijk op compositie, of het aantal kliks wat je al gemaakt hebt… En dan heb je ook nog zoiets als smaak! Iets wat bij iedereen verschilt, en gelukkig maar! Dat maakt het leven kleurrijk, divers en dat maakt ook dat we veel van elkaar kunnen leren, mits we er maar voor open staan!

Maar als je zoekt naar iets tijdloos in de fotografie, iets wat nu mooi is, maar over 100 jaar nog, wat is dat dan?

Mijn antwoord?
Emotie – Connectie – Verbinding – Plezier – Liefde – Passie
Deze dingen vervelen nooit!
Herinneringen. Memorabele momenten. En wat maakt een moment dan memorabel? Nou… 😉

Emotie – Connetie – Verbinding – Plezier – Liefde – Passie

Met de mensen om je heen. Je geliefden. Je beste vrienden.
Kwaliteit boven kwantiteit. Altijd!

Maar hoe doe je dat dan, tijdens een fotoshoot? Want laten we eerlijk zijn; de meeste mensen onder ons, houden niet perse heel erg van op de foto gaan. Myself included! 😉 haha!
Slechts een heel klein percentage van de bevolking geniet van poseren en weet wat ze moeten doen om mooi op een foto komen. Hoe ze iedere spier kunnen beïnvloeden, om zo te staan dat ze er op hun mooist opkomen. En dan moeten ze ook nog eens aan het schoonheidsideaal voldoen. (Waar overigens ook wel genoeg over te zeggen is natuurlijk, maar dat is een ander verhaal!)
Ik praat natuurlijk over de modellen in onze wereld. Zij “zitten erop” zullen we maar zeggen, dus zij zijn daar goed in. Maar jij en ik… mwa… wij hoeven vaak niet perse zo nodig, toch?! Maar betekent dat dan ook meteen dat we niet fotogeniek zijn? Velen van ons vinden dat wel.
Ik vind dat niet.
Schoonheid in een foto zit naar mijn mening voor het overgrote deel in emotie. Iets wat in ons diepste natuur verweven zit. Iets wat niemand ooit 100% kan verbergen. Iets wat iedere dag weer, iedere minuut, iedere seconde deel van ons uit maakt.

En precies dát maakt een foto met emotie tijdloos.
Een manier voor mij om als fotograaf mijn gefotografeerde in al zijn/haar schoonheid en emotie vast te leggen, is Moment Design.
Moment Design kan omschreven worden als een methodiek. Maar het is zo veel meer dan dat. Er zit een hele filosofie achter. Een wetenschap. Communicatie. Sociale vaardigheden. Maar het is eigenlijk ook een levensstijl. Hoe sta je in het leven? En hoe kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? Hoe diep geworteld zitten je veroordelingen, je labels, je ingebouwde zelfverdedigingssystemen, je muren. Wat voor bril draag je, als je naar de mensen om je heen kijkt. Naar gedragswetenschappen. Naar sociale processen…

Eén ding weet ik inmiddels wel. Als ik wil dat jij, misschien wel mijn (toekomstige) klant, je durft bloot te geven aan mij, zal ik zelf het goede voorbeeld moeten geven.
Zoals mijn Moment Design Teacher altijd zegt; “wees de foto die je wilt maken!”
En dat ga ik vanaf nu ook wat meer hier doen. Digitaal. Op mijn website, zwart op wit!
Graag hou ik contact met jullie! Als jullie ook iets met mij willen delen, schroom niet!

Ook zo nieuwsgierig naar mijn werkwijze met Moment Design?
Lees meer